نوعی از بازاریابی است که در سال ۱۹۸۴ افتتاح شده است، که همان طور که از اسم اش مشخص است برگرفته از  جنگ های چریکی است که از معنا و مفهوم آن برگرفته شده است حال قبل از آن که بخواهیم تعریفی از بازاریابی چریکی بیان کنیم به سراغ تعریفی از جنگ های چریکی می رویم .

جنگ های چریکی چیست ؟

جنگ های چریکی نوعی از جنگ است که به آن جنگ نامنظم هم گفته می شود که در واقع  این جنگ که جزء یکی از جنگ های نامنظم است در آن از روش هایی مانند شبیخون و بزن درو و … استفاده می شود .

حال با توجه به تعریف جنگ های چریکی می توانیم راحت تر متوجه معنا و مفهوم بازاریابی چریکی شویم و خصوصیات و ویژگی های آن را درک کنیم .

تعریف بازاریابی چریکی با توجه به جنگ های چریکی

همان طور که گفته شد جنگ های چریکی به جنگ های نامنظم معروف هستند بازار یابی چریکی هم نوعی از بازاریابی است که به قولی می توان گفت که از نظم خارج شده است به این معنا که وقتی حرف از تبلیغات و بازاریابی می شود پیش زمینه ای که در ذهن شما ایجاد می شود درباره بازاریابی و تبلیغات ممکن است یه آگهی تبلیغاتی یا بیلبورد تبلیغاتی باشد که خیلی مرسوم است و همواره در خیابان و اتوبان ها انواع و اقسام آن را دیده اید اما بازاریابی چریکی این نظم و عادی بودن را برهم می زند نو آوری ایجاد می کند، آثار جدید و متفاوت خلق می کند فراتر از تبلیغات ساده و مرسومی که در ذهن شما تداعی می شود به همین دلیل است که بسیار شبیه به جنگ ها چریکی می باشد.

یکی دیگر از خصوصیات جنگ های چریکی این است که در این جنگ تنها تعدادی از افراد که از نظر جنگی توانا تر هستند به این جنگ می روند و در واقع هدف این نوع جنگ حریف شدن تعداد افراد کم به نفرات زیاد است که با استفاده از خلاقیت و به کار گیری مهارت ها می توانند با وجود تعداد کم حریف افراد زیاد شوند این نوع بازاریابی نیز با هدف این که شرکت ها و کسب و کارهای کوچک نیز می توانند حتی با بودجه کم در تبلیغات قدر باشند و در بازار برندشان را تبدیل به یک برند معروف کنند.

طراحی سایت املاک
شاید این مطلب را نیز بپسندید

بازاریابی چریکی (پارتیزانی) چیست؟

به بازاریابی چریکی بازاریابی پارتیزانی نیز گفته می شود که در واقع پارتیزانی به معنای همان چریک است پارتیزان کلمه ای فرانسوی است علاوه بر پارتیزانی به این نوع بازاریابی، بازاریابی گوریلا مارکتینگ نیز گفته می شود.

در بازاریابی چریکی لازم است که شما خلاق باشید و بتوانید خلاقانه بر روی مخاطبانتان تاثیر گذارید این نوع بازاریابی را (جی کنراد لوینسون) ایجاد کرد با نوشتن کتابی با اسم بازاریابی پارتیزانی این نوع بازاریابی را دربه دیگران معرفی کرد .

یکی از ویژگی های اصلی این نوع بازاریابی مانند دیجیتال مارکتینگ استفاده از خلاقیت است در واقع (جی کنراد لوینسون ) این نوع بازاریابی را خلق کرد با این هدف که ما می توانیم حتی در صورت کم بودن بودجه به صورت خلاقانه و با استفاده از این ویژگی اثری تبلیغاتی خلق کنیم که حتی با برترین برند های تبلیغاتی و شرکت ها و کمپانی های بزرگ رقابت کند.

انواع بازاریابی چریکی، پارتیزانی یا گوریلا :

  • بازاریابی چریکی محیطی
  • بازاریابی چریکی مردمی
  • بازاریابی چریکی ویروسی
  • بازاریابی چریکی ویروسی
  • بازاریابی چریکی حضوری
  • بازاریابی چریکی حضوری
  • بازاریابی چریکی پوستری
  • بازاریابی چریکی از طریق بسته دستمال کاغذی

که در مقاله بعدی به تعریف انواع مختلف بازاریابی چریکی خواهیم پرداخت. اما در نتیجه این مطالب می توان گفت که با استفاده ازخلاقیت می توانیم به گونه عمل کنیم و به نتایجی برسیم که تمام رقبای خود را از به قول معروف از میدان به در کنیم.